Saturday, October 23, 2010

Friendship

Got inspired by Life's a Buzz and grown up! to post this entry. Of course everyone has friends. Those who doesn't have friends are aliens!(or maybe muka die macam alien thats why orang takot nk berkawan.HAHA!) Lately, friendship menjadi hot topic for students like me. So, when It comes to friendship its all about laughs and jokes around. Well of course misunderstanding occurs. Through this point, you will see how your TRUE friends will react to fix things around. 


Citer pasal gadoh ngan member, aku dulu pernah gadoh ngan sorang ni. Almost a year lah I didn't spoke to him. Masing2 ego tinggi ngalahkan KLCC.(macam pantun la pulak) Yang pelik nye bile main futsal 1 team ngan die, bole pulak panggil2 name mntak bola.
'Mat! Mat! Sini Kosong!' 
'Belakang kau Mat!' 
This show that masing2 nak get along tapi malu2 kuceng. Dekat hujung tahun lah baru aku ngan mamat ni berbaek. Meleleh air mata baii! HAHA! 

Mamat baju coklat tu la yg aku maksudkan.(gangster kan muke die?)

The point is friendship never die brothers and sisters! Dulu time skola agama Ustaz aku ade cakap, 'memutuskan silaturrahim sesama kita hukumnye berdosa besar'. Aku ingat sampai sekarang eventhough I always ponteng! So, egoism should not exist in friendship. Learn how to compromise and accept him/her as they are(bukan nye susah macam menghafal sejarah) and please, don't be like kuih talam. Hypocrisy!(hate those hypocrites) Plus, sejauh mane die dah berubah, they always be your friends. Because friends are the person we needed the most especially when we need help.(nk mntak no.awek pun kena mntak tolong kawan derr)





p/s : Air dicincang tidak akan putus.(rndu subjek BM tiba2)

6 comments:

meerapieka said...

weyh kau nie..bebual knp??
hahahaha..
tp betul la pe kau ckp.

ena : kw nk tuju khas utk ktorg an.ckup2laa menyindir2.bosan doe.kalo nk,ckp dpn2 sudaa....
;)

JEJEH said...

@MEERA

sejarah aku ngan mamat kot. haha

@ENA

awat hang cakap aku nyindir korang? aku nk citer pasal sejarah aku ngan mamat je derr xde mse lah aku nk msok campor hal korang
tp kalaw korang terase bgos jgak
hik3

JEJEH said...

'ckp dpn2 sudaa...'
err, aku xckp dpn2 ke skrg ni?
ni kire nye aku kutuk2 blakang la eh?
HAHA!

seungu jiwaku said...

jay, aku tak perasan pon korg sbnye gaduh thun lps?
ermm syg juga ko kat mamat ae. :)

JEJEH said...

@NURUL

mmg la xpasan, aku jenis gadoh ngan die sorang jek. xde aku nk kecoh2 ke burok kn die kat membe2 laen. sndiri2 suda. sape xsyg kwn derr. =B

nonaa nano said...

haha . torres itu sy punye . :p spain mmg terbaik .